Biografie

Ik wil me even voorstellen: Ik ben Don Henken en ik werk vanuit Den Bosch.
Als dirigent en musicus heb ik bijna 40 jaar ervaring.  

Het contact met mensen en de uitdaging om zich met muziek verder te ontwikkelen is mijn grote drijfveer: hoe je een ensemble als groep en individueel benadert en samen een creatief en opbouwend proces ingaat. Ik deins er niet voor terug om muzikale uitdagingen aan te gaan en ik weet goed de verschillende kwaliteiten in een publieksaantrekkelijke vorm te gieten. Daarbij experimenteer ik met allerlei vormen van moderne muziek en theatrale expressie en filmische elementen.

Met name in de lichte muziek, popmuziek, close harmony, jazz heb ik mij gespecialiseerd, maar ook in de klassieke muziek, van middeleeuws tot 21e eeuw, weet ik goed mijn weg te vinden.

In de loop der jaren heb ik tientallen producties mede vormgegeven en muzikaal geleid.

Daarnaast heb ik een ruime ervaring in het onderwijs, waar ik les heb gegeven op diverse scholen in het middelbaar- en HBO-onderwijs.

Een belangrijk element voor mij is het leren van nieuwe elementen en de durf nieuwe stappen te zetten. Dit leidt tot het intensief beleven van cursussen en andere ontwikkelingsmogelijkheden. In 2020  heb ik de Master Vocal Leadership afgerond en af en toe volg ik nog extra lessen op het RAMA in Aalborg.